Vraagouders

Als ouder of verzorger van een kind wil je natuurlijk het beste voor je kind dus wil je ook de beste en meest betrouwbare opvang voor hem of haar regelen. Veel ouders of verzorgers vinden het moeilijk om hun kind naar een kinderdagverblijf te brengen, omdat ze bang zijn dat hun kind te weinig (individuele) aandacht krijgt of gewoon omdat hun kindje nog erg klein is om nu al naar een groot kindercentrum te brengen. Bovendien lopen ze vaak tegen het probleem aan dat er erg lange wachtlijsten zijn.

Gastouderopvang biedt dan een goeie oplossing, omdat het kleinschalig is, flexibel en bovendien vervangt het een beetje de thuissfeer.

Hoe weet je nu als ouder of verzorger welke gastouder het beste voor je kind is en hoe weet je nu als ouder zeker of de gastouder wel betrouwbaar is of het kan vinden in jou manier van opvoeden?

Gastouderbureau Camminghaburen begrijpt dat ouders en verzorgers met deze vragen zitten, omdat ze is opgericht door een prille moeder die ook met deze vragen zat. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom Gastouderbureau Camminghaburen bijzonder veel aandacht aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de opvang besteedt.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van de opvang waarborgt Gastouderbureau Camminghaburen o.a. door de volgende aspecten:

  • Onze werkwijze is zeer gericht op persoonlijk contact met zowel de ouder/verzorger als de gastouder. Een volledige uitleg over onze werkwijze kunt u onder werkwijze in de navigatiebalk terug vinden
  • De Wet kinderopvang, die op 1 januari 2005 in werking is getreden, regelt de kwaliteit en het toezicht daarop en de financiering van de kinderopvang. Meer over deze wet kunt onder “De Wet Kinderopvang” in de navigatiebalk terug vinden.
  • Om de kwaliteit blijvend te kunnen waarborgen of, indien nodig, bij te stellen is een goed Pedagogisch Beleid zeer belangrijk. In dit beleidsplan kunt u alles lezen over het beleid van Gastouderbureau Camminghaburen. Wij streven er naar met dit beleid de ouders of verzorgers en de gastouders voldoende houvast te geven zodat de ouders of verzorgers hun kind(eren) met een gerust hart kunnen toevertrouwen aan de gastouder.
  • Gastouderbureau Camminghaburen ziet er persoonlijk op toe, dat er aan uw wensen en de wensen van uw kind voldaan wordt tijdens de opvang.

Bent u op zoek naar een geschikt en betrouwbaar oppas adres of heeft u al een gastouder of kinderoppas, ook dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Kijk voor meer informatie bij tarieven

Wilt u meer weten over gastouderopvang of over Gastouderbureau Camminghaburen, wilt u dat wij voor u op zoek gaan naar een geschikte gastouder of heeft u reeds een opa of oma die oppast of een bestaande oppas en wilt u in aanmerking komen voor subsidie dan kunt u kunt zich bij ons aanmelden op de volgende manieren:

  • Telefonisch via het telefoonnummer op de contact pagina.
  • Door het aanmeldformulier op de site in te vullen en te verzenden
  • Per post door het aanmeldformulier uit te printen via downloads in de navigatiebalk, in te vullen en op te sturen naar het adres onder contact.
  • E-mail versturen via het e-mail adres onder contact

Aan de hand van uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen bekijken.

Alleen wanneer u zich aanmeld bij een erkend gastouderbureau komt u in aanmerking voor subsidie in de vorm van de kinderopvangtoeslag, zoals geregeld in de De Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen