Gastouderopvang.

Gastouderopvang is kinderopvang die plaats vindt bij de gastouder thuis. Het kind wordt dus opgevangen in een huiselijke sfeer. Gastouderopvang is er op gericht om het kind een prettige tijd te geven, waarbij het kind zich bovenal geborgen en veilig voelt.

De ouder of verzorger van het kind blijft altijd eindverantwoordelijk, maar tijdens de opvanguren levert de gastouder een belangrijke bijdrage aan de opvoeding van het kind. Gastouderbureau Camminghaburen streeft er naar om, door middel van persoonlijke gesprekken en voor zo ver mogelijk, de thuissituatie en de gastouderopvang zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen.

Ouders en verzorgers die kiezen voor gastouderopvang vinden het belangrijk dat hun kind in een veilige en betrouwbare omgeving opgevangen wordt en ze vinden het vaak prettig dat gastouderopvang kleinschalig en flexibel is en het een beetje de thuissfeer vervangt.

Gastouder.

Een gastouder vervult eigenlijk dezelfde rol als een familielid, vriend of vriendin die oppast. Met veel plezier draagt zij zorg voor de opvang van kinderen. Het verschil is dat de gastouder staat ingeschreven bij het gastouderbureau. Zij heeft dus gekozen voor professionele opvang volgens de voorwaarden van het gastouderbureau. Daarmee krijgt de gastouder de ondersteuning, begeleiding en vergoeding die zij verdient.

Redenen om gastouder te worden

Ieder gastouder zal zijn eigen redenen hebben om gastouder te worden.
Veel voorkomende redenen zijn:

  • U bent zelf een ouder en hebt er voor gekozen om zelf voor de kinderen te zorgen en u wilt het andere ouders mogelijk maken om de zorg voor hun kinderen te combineren met het werk buitenshuis.
  • Uw eigen kinderen zijn al wat ouder, zitten op de middelbare school of hebben zelfs het ouderlijk huis al verlaten. U hebt tijd voor opvang van jongere kinderen en vindt het leuk om jongere kinderen op te vangen
  • U vindt het verzorgen en opvoeden van (andermans) kinderen heel leuk en wilt hier een eigen inkomen mee verdienen.

Vindt u het ook belangrijk om een kind een prettige tijd te geven, waarbij het kind zich bovenal geborgen en veilig voelt, kunt u zich vinden in ons pedagogisch beleid en voldoet u aan (de meeste) van onze selectie-criteria ? Dan kunt u kunt zich bij ons aanmelden op de volgende manieren:

  • Telefonisch via het telefoonnummer op de contact pagina.
  • Door het aanmeldformulier op de site in te vullen en te verzenden.
  • Per post door het aanmeldformulier uit te printen via ‎downloads in de navigatiebalk, in te vullen en op te sturen naar het adres onder contact.
  • een E-mail versturen via het e-mail adres op de contact pagina.

Aan de hand van uw aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen bekijken.

Gastouderbureau Camminghaburen hoopt u dan spoedig als gastouder bij ons te mogen verwelkomen.